ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ξεκουμπιστείτε ΑΠΕ ‘δω πανηγυρτζήδες της πρασίνης!

 

Ξεκουμπιστείτε ΑΠΕ ‘δω πανηγυρτζήδες της πρασίνης!

Ξεκουμπιστείτε ΑΠΕ 'δω, πανηγυρτζήδες της πρασίνης!
Ξεκουμπιστείτε ΑΠΕ ‘δω, πανηγυρτζήδες της πρασίνης!

Του Ορθαγόρα

Τα πανηγύρια και η σανόσουπα

Φτάσαμε, λοιπόν, στο τέλος του 2022! Μιας χρονιάς καθοριστικής για το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη -και κυρίως της Ευρώπης. Αλλά και μιας χρονιάς απανωτών πανηγυρισμών από τους εγχώριους πανηγυρτζήδες στους οποίους αναθέσαμε την… καταστροφή μας.

Η Αυτού Γελοιότης της εν Ελλάδι Εκλόγιμης Μοναρχίας, οι αρλεκίνοι αυλικοί του, και τα πετσωμένα δημοσιοκαφρικά φερέφωνά του βάλθηκαν να μας πείσουν ότι η πατρίς «επέστρεψε δυναμικά στο παγκόσμιο και περιφερειακό γίγνεσθαι, ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη», ως «πόλος σταθερότητας, δικαίου, ασφάλειας, και ανάπτυξης», και ως εγγυήτρια «της ειρήνης και της ενεργειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Και πανηγύρισαν, με όλην την πρέπουσα φαιδρότητα, τούτην την επιστροφή.

Άλαλο έμεινε το έθνος όταν επληροφορήθη, διά χειλέων επισήμων, ότι η Ελλάδα 2.0 ηγείται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, στην Πράσινη Μετάβαση, και στην προσπάθεια στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, και ότι αναδεικνύεται σε πρότυπο αντιμετώπισης κρίσεων!

«Αλήθεια δίχως ψέματα, φαΐ χωρίς αλάτι», λέει ο πάνσοφος λαός μας. Και το γαλάζιο το γκουβέρνο, που χάρη στο πρέντατορ τον ακούει πάντα τον λαό, αλάτισε αρκούντως την σανόσουπα με την οποίαν αντικατέστησε την πατροπαράδοτη φασολάδα μας.

Είναι αλήθεια ότι ηγούμεθα και στην 4η και στην Πράσινη. Αλλά είναι ψέμα ότι αυτό γίνεται για το καλό μας. Ελέω της Αυτού Γελοιότητος, γινήκαμε τα πρωτεύοντα πειραματόζωα της τετάρτης και τα εύκολα θύματα των κερδοσκόπων της πρασίνης…

Το νέο ρεκόρ και οι αχάριστοι

«Αν είχαμε παντού ανεμογεννήτριες δεν θα είχαμε φθηνό ρεύμα; Μπορούμε να βάλουμε παντού ανεμογεννήτριες;» ανερωτήθη ρητορικώς ο εθνικός μας Καλαθάτος, στα τέλη του Φλεβάρη, διατρανώνοντας για μιαν ακόμα φορά την ακλόνητη πίστη του στα πράσινα άλογα -και στους ενεργειακούς μας καβαλάρηδες.

Διάβηκαν οι μήνες οι ανανεώσιμοι και φτάσαμε αισίως στον περήφανο Δεκέμβρη που, όσο να πεις, ένα τόσο δα πράσινο πανηγυράκι το δικαιούται ο γιορτάρης. Γι’ αυτό και του το χάρισαν πάραυτα οι γαλάζιοι υπερασπιστές κάθε… υπερηφάνειας.

Με το έμπα του μηνού και με αφορμή την έκθεση του Green Tank, σύσσωμο το σινάφι των Αχρήστων πανηγύρισε το νέο ρεκόρ της χώρας για τις ΑΠΕ. Και κύλησε ο οίνος ο μαξιμινός κι αφρίσαν οι σαμπάνιες οι παριζιάνικες, καθώς το ποσοστό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή έφτασε το 47,1%, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το ποσοστό των ορυκτών καυσίμων (φυσικό αέριο 35,4% και λιγνίτης 10,9%).

Μόνο το πόπολο τ’ αχάριστο δεν συμμετείχε στους πανηγυρισμούς. Αλλά τι να περιμένεις από κοντόφθαλμους ιθαγενείς που βάζουν την επιβίωση του ευτελούς σαρκίου τους πάνω από τα κυβερνητικά ρεκόρ και την σωτηρία του πλανήτη; Πώς να βασιστείς σε οικονομικά αναλφάβητους που γκρινιάζουν για τα υπερκέρδη της άλλοτε ζημιογόνας Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτροσόκ και των λοιπών παρόχων ηλεκτροθεραπείας; Ας είναι, όμως! Η χώρα μπορεί να πορευτεί και χωρίς αυτούς…

Ο-έ, Ο-έ, πού είναι η ΕΕ;

Ακάθεκτο, λοιπόν, το σινάφι κλείνει τον Γιορτάρη και την χρονιά με άλλη μια περήφανη πρωτιά. Στην κούρσα τιμών ηλεκτρικής ενέργειας της 30ης Δεκεμβρίου, η Dream Team του Μαξίμου κόβει πρώτη το νήμα, όπως μπορεί ο πάσα ένας να διαπιστώσει από τον χάρτη-πίνακα αποτελεσμάτων:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEih8uYOvHvzwJDy5UMUZFAjF8RZJiorkDEfZtrGT1ag4uWJwfUuNUf0uK2Jb8rf-PeYfJGpS4Dac-VvrDnm2R8-0nLUencXPLH3OKgVQK7_lUai6u2A6hYqoyPVfLIoZZ2gzk2QIAal7-c_EHr2xfXARDomvB4w72K2R-Q9g3efeUs3KALzic0Q4Q/s591/EUENERGY.jpg

Πού να μας πιάσουν τα κουτσάλογα της Ένωσης! Τι να φτουρήσουν Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ισπανοί, και Γερμανοί μπρος στα καθαρόαιμα του Μαξίμου! Την πλάτη μας βλέπουν και την σκόνη μας σνιφάρουν τα ψοφίμια! Και πάντοτε αυτό θα κάνουν…

Τα πάντα όλα εξαρτώνται από το μείγμα, γατάκια. Δείτε, για παράδειγμα, τους άμυαλους τους Φρίτσηδες. Πήγαν κι έκαναν χαρμάνι για… κλάματα: 35,2% πετρέλαιο, 23,8% φυσικό αέριο, 10,9% λιγνίτη, 9,8% λιθάνθρακα, 3,2% πυρηνικά, 17,2% ΑΠΕ!

Πού πας, ρε Καρασόλτς, με 80% ορυκτά καύσιμα; Έτσι θα οδηγήσεις την Ένωση στο καταπράσινο μέλλον; Φοβούμενος τους υπηκόους σου; Μέριασε, Όλαφ, να διαβούν οι ατρόμητοι Πανηγυρτζήδες!

Πράσσειν άλογα, εισπράττειν τα ανάλογα

Καβάλα στα πράσινα τ’ άλογα πορεύονται, λοιπόν, προς το δικό τους αύριο οι Άχρηστοι. Αφήνοντας για εμάς ένα σταχτί παρόν κι ένα κατάμαυρο μέλλον. Αλλά έτσι είναι, Συνέλληνες. Όταν πράττεις παράλογα, εισπράττεις τα ανάλογα.

Και παράλογα πράττουμε, προς το παρόν -ας μην κρυβόμαστε.

Είτε τους ψηφίζουμε είτε όχι, πάντως την ανοχή μας τους την προσφέρουμε στο πιάτο. Εμείς τους βάζουμε στον πειρασμό να καβαλήσουν τ’ άλογα που ‘χουν το χρώμα του αμερικάνικου δολαρίου. Εμείς! Λησμονώντας πως οι απανταχού της Γης Άχρηστοι ακολουθούν πιστά τον κανόνα του Όσκαρ Ουάιλντ, που έλεγε ότι ο καλύτερος τρόπος να νικήσεις έναν πειρασμό είναι να… ενδώσεις σ’ αυτόν.

Το 2022 τα έφαγε τα ψωμιά του, μαζί με τα δικά μας. Ας το αφήσουμε πίσω, παρέα με τα λάθη και την ατολμία μας. Μπροστά μας έχουμε μια νέα χρονιά και μια νέα ευκαιρία να διορθώσουμε ό,τι διορθώνεται. Και διορθώνονται πολλά -σχεδόν όλα.

Μόνη προϋπόθεση, η συμπαγής συνένωσή μας. Όχι σε κόμμα, όχι σε δόγμα, αλλά σε έναν αμιγώς ελληνικό πολιτικό φορέα. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα παραδεχτούμε ότι ο μοναδικός τέτοιος φορέας είναι η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Ελάτε, λοιπόν, να συμπορευτούμε, το 2023, σαν μια νικηφόρα στρατιά προς ένα ολόφωτο αύριο. Πράττοντας έλλογα και δίκαια.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz0r-xh8SLBlvVq7X1hWiBLtTK6Mm1gpvh_M7V9IxJjEdkb7blPUSUuTyGs3qMYXvOjP7FlW7VN7R0MMW3fxkvNm3eyuG8x2eKMDc6_Fm4afcON83ABNXgPI_AeuIxm5r-WK5L1IAuGa9jMzKLTspWT9b7aJHQiwjSzbChFjJT0j3iqQPm_9lihA/s488/e,sy..jpg

Πηγή

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια