ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “FETA” !!! ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ “Π.Ο.Π.” ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ !!!

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ : [ … σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το τυρί φέτα μπορεί να παρασκευαστεί μόνο στην Ελλάδα… ]

Τασος Θεοχαρης Οι αρμόδιοι υπουργοί τι κάνουν δι’ αυτό;; Τίποτα !!
Μήπως έχουν την ίδια καταγωγή με την ψευδοφέτα;; Ήρεμα ρωτάω…..

……..

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΤΙΝΗ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ” … ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ – ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ – ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ … ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ !!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΙΚΩΘΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ …

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/eu-quality-food-and-drink/feta_el

Ιστορία και προέλευση

Δεν υπάρχουν πολλά τρόφιμα των οποίων η ιστορία να ξεκινά πριν από 2.000 χρόνια. Κάθε φορά που αγοράζετε φέτα, τρώτε ένα τυρί που απολάμβαναν ο Όμηρος και ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως κι εσείς, σήμερα, σε μια σπιτική σαλάτα.

Η ονομασία «φέτα», αν και δόθηκε τον 17ο αιώνα και αφορά τον τεμαχισμό του τυριού, συναντάται σε πολύ πιο παλιά βιβλιογραφία. Μια πρωτόγονη μορφή φέτας αναφέρεται ακόμη και στην Οδύσσεια, όπου ο ήρωας Οδυσσέας, δραπετεύοντας από τη σπηλιά του Πολύφημου, παίρνει μαζί του το τυρί που έφτιαχναν οι Κύκλωπες. Σήμερα, η φέτα είναι η ναυαρχίδα των ελληνικών προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη και αντιπροσωπεύει το 10% περίπου των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων, αποδεικνύοντας την εξαιρετική διεθνή φήμη της.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής της συνδέονται άμεσα με τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες της χώρας. Λόγω των δυσπρόσιτων ορεινών όγκων και του θερμού και ξηρού κλίματος, δεν απομένει μεγάλη έκταση κατάλληλη για εκτεταμένη εκτροφή βοοειδών. Έτσι, οι Έλληνες στράφηκαν στην εκτροφή ανθεκτικών αιγοπροβάτων τα οποία μπορούν να εκτραφούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Αν και ήταν μια σκληρή δουλειά για τους παλαιότερους, προσφέρει στους σύγχρονους καταναλωτές μια καθημερινή απόλαυση. Αυτό οφείλεται στο ότι το τυρί φέτα αποκτά την ιδιαίτερη γεύση του μόνο όταν τα αιγοπρόβατα βόσκουν στη μοναδική χλωρίδα της Ελλάδας. Στη χώρα φυτρώνουν πάνω από 6.000 διαφορετικά είδη φυτών, το 15% των οποίων εμφανίζεται μόνο στην Ελλάδα – ποσοστό πολύ υψηλότερο από ό, τι σε χώρες με μεγαλύτερη έκταση. Αυτή η βιοποικιλότητα, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το τυρί φέτα μπορεί να παρασκευαστεί μόνο στην Ελλάδα…

….

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/quality-schemes-explained_el#pdo

….

https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/food-safety-and-quality/certification/quality-labels/geographical-indications-register/details/EUGI00000013179

……………………………………………………………………………….

…………………………………………………………………

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια